google haritalar ile işe geç kalma yapay zeka kullanarak yola çıkacağın saati belirle

Google Haritalarda gideceğiniz yere geç kalmamanın formülü

Google haritalar ile artık yapay zeka ve makine öğrenmesi ile gideceğiniz yere geç kalmayacaksınız. Özellikle İstanbul gibi trafikte çok zaman harcayan insanların hayat kalitelerinin düştüğünü Toplantısına yada mesai başlama saatine geç kalan kişilerin, hesap kitap yaparak otobüs yada kalkış saatini ayarlaması artık çok kolay olacak çünkü Google Haritaların bu özelliği hayatınızı kolaylaştıracak.

Google haritalar varış seçeneği sizi gideceğiniz yere hangi saatte ne kadar sürede aynı zamanda da saat kaçta yola çıkmanız gerektiği ile ilgili bilgileri aktarıyor. Tabii ki bu planlamayı yaparken de günümüz teknolojisi devreye giriyor.

Google Haritalar geçmişte oluşmuş olan trafik yada araç yoğunluğunu hesaplayıp (kaza yada yol çalışması hariç) size tahmini bir süre veriyor. Bu süreyi test etmek için trafiğin en yoğun olmaya başladığı saatleri test ettik ve size bunu görselleri ile sıralamak istedik. Tatile giderken de varış planlaması olarak kullanabilirsiniz.

Bunu yapmak çok kolay. Önce mobil telefondan Google haritaları açıyoruz. Telefonunuzda yok ise Android için buradan indirebilirsiniz.

Daha sonra gideceğiniz konumu yazıyoruz. Biz Acıbadem Hastanesi olarak ele aldık.

Google haritalarda daha sonra yol tarifine tıklayarak sizin şuanda olduğunuz konumdan yada ertesi gün bir işyerinde olmuş olabilirsiniz. Oradan Acıbadem hastanesine gideceğiniz konumu ayarlıyorsunuz. Biz Merter Metro istasyonu olarak ele aldık hareket yerimizi.

google haritalarda yapay zeka

Kalkış ve Varış Zamanı Ayarla

Gördüğünüz gibi anlık olarak gitmek istediğinizde 32dk olarak size bildiriyor. Fakat biz Google haritalarda yarın acıbademdeki hastane randevumuza yetişmek için kaçta yola çıkacağımızı öğrenmeliyiz. Hemen sağ üstte yer alan … 3 noktaya tıklıyoruz. bize Google Haritalar kalkış veya varış zamanı ayarla seçeneğinden.

google haritalarda yapay zeka

Tarih ve saat seçebileceğimiz menüye yönlendiriyor.

google haritalarda yapay zeka

Tercihlerimizi yaptıktan sonra aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi bize varış saatinde orada olmamız için yola çıkmamız gereken süreyi ve hangi yolu kullanacağımızı gösteriyor.

google haritalarda yapay zeka

Saat 07:05 olarak belirtilen yola çıkış saati acaba doğru mu? Bu saatlerde Cuma günü sabah 07:40’ta araba ile varabilir miyiz düşüncesi içimizi kemirse de doğrulamak için varış saatini 1 saat erkene alıyoruz. Aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

google haritalarda yapay zeka

Evet göreceğiniz gibi hem farklı bir yol önermekte ( trafik yoğun olduğu için ) hem de varacağınız saati ayarlamak için yola çıkış saatinizi ayarlamakta.

Bu arada en yoğun günleri Pazartesi ve Cuma olarak düşünürseniz, oldukça pratik bir çözüm üretmiş olabilirsiniz. Zaten hali hazırda yıllardır bu saati kendiniz ayarlayabiliyorsanız sizin yapay zekaya ihtiyacınız kalmamış demektir. Fakat gün içerisinde aniden oluşan ve/veya yetişmek zorunda kaldığınız yada kalacağınız iş için kendinizi planlayabileceğiniz mükemmel bir uygulama haline geldi benim için.

Ayrıca; Google haritalar kalkış saatini planlayıp o saate ve tarihe hatırlatmada kurabiliyorsunuz. Tek eksik yanı, ilave rota eklediğinizde yani 1 varış noktası değilde 2 varış noktası ( rota / durak ) eklediğinizde varış süresinden faydalanamıyorsunuz.

Yorumlar

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Ayrıca Kontrol Et

yapay-zekanin-yapabildikleri

Yapay Zekanın Yapabildikleri: Günümüzün Teknoloji Harikası

Günümüzün hızla ilerleyen teknoloji dünyasında, yapay zeka (YZ) giderek daha fazla önem kazanıyor. Yapay zeka, …