Niş Ürün Nedir? Niş Web sitesi nedir ? Niş Pazarlama nasıl olur ?

Niş Ürün Nedir? Web sitesi nedir ? Niş Pazarlama nasıl olur ?

Sevgili okurlar, şu anda hepiniz niş ürün arama zahmeti içerisindesiniz. Nereden mi biliyorum çünkü bende aradım. Bir çok niş ürün var önemli olan niş ürünü bulmak değil. Tabii ki bulmak önemli. Mantığını anlamak ve gerçekten yapılıp yapılmayacağını bilmek anlamak, neler yapılacağını üzerine düşerek öğrenmek.

Kavramlarına göre Niş ürün

Niş Ürün Nasıl Bulunur
Niş ürün nedir

Örneğin; Bir dükkan açacaksınız, bu bir online satış mağazası da olabilir. Ne satacaksınız, bu satacağınız ürünler ile ilgili olarak sizden neden alsınlar?

Evet Niş ürünü siz bulacaksınız, çünkü yaptığınız en iyi iş sizin için Niş bir iştir.

Ben örnek vereyim siz kafanızda canlandırın.

Algida – En çok pazar payına sahip (reklam gücünden dolayı) ama yaptığı dondurma bir Niş iştir.

Golf ürünleri pazarlama yada üretme, niş bir iştir, çünkü anlamayan yapamaz. Anlamadan yapsanız bile satamazsınız,(niş ürün nedir)

Kerestecilik, sadece keresteyi kesmeye ve hesap yapmanızı sağlar. Keresteden yapılacak ürün ile ilgilenmezler ama marangozlar hangi ağaçtan neler yapılabildiğini bilir. En güzel ürünü çıkartır, sanatını ortaya koyar,

Takı malzemeleri tasarlamak ve satmak, bildiğiniz takı malzemelerini çok rahat satabilirsiniz. Tabii ki bu kolye, bu da kolye, bakın bu da kolye diye satamazsınız. Altın kolye 14 ayar zinciri ile avrupada tasarlanmıştır. Ucundaki taş safir, yerin bilmem ne kadar altından çıkarılmış ve titizlikle işlenmiştir. Şeklinde yapacağınız pazarlama ile bunu ancak pazarlayabilirsiniz.

Kısacası, kavrama değindik ve kafanızda birşeyler belirdi.

Peki Niş sadece ürün üretmek ve pazarlamak mı?

Kesinlikle değil!

Şimdi genelde elektronik pazarlarda hangi ürünler niş ürün olur bunu anlatacağım.

Genelde internet üzerinden satışlarda sezonsal olarak satışı artan ürünler var, Amazon.com’da bu tartışmaları çok görürsünüz, dalgıç kıyafetleri Mayıs ay’ında depolara girer, Şinorkel, Deniz gözlüğü, Soğutucu dolap, Vantilatör, Deniz palet’i,

Bunlar yazın bulacağınız niş ürünlerdir. İnanır mısınız sadece amerika da yılda 10 milyondan fazla vantilatör satılmakta. Siz 20 adet satmanın derdindeyseniz daha fazlasını yapabilirsiniz. Buna inanın, demekki neymiş sezonsal niş ürünlerde varmış. Gördüğünüz gibi kavramlar farklı değil mi?

Niş nedir?

Son zamanlarda Drone ile ilgili etkinlikler arttı ve bir drone pazarı oluştu. Bununla ilgili bir bilgiye sahipseniz ve bunu pazarlamak istiyorsanız. Kendinize bir drone alın inceleyin, bunun youtube’da bir videosunu yayınlayın. Daha sonra insanları web sitenize davet edin, bunu almalarını sağlayın. (niş ürün nasıl bulunur)

Niş nedir in cevabı, şapka, evet normal üzeri baskılı şapka, güzel bir şapka tasarlayın veya tasarlatın. İnsanların bunu almaları için güzel videolar hazırlayın, güzel görseller hazırlayın/hazırlatın. Aynısını t-shirt dizayn ederek de yapabilirsiniz, bunu yapmış ve başarmış yüzlerce insan var. Dolayısı ile bunlar birer rakibiniz olacaktır. Rakipsiz olmaz. Siz diğerlerinden farklı olmak zorundasınız.

Bu yazı umarım sizin için faydalı olmuş ve fikir vermiştir, şimdi gelelim planlamaya

Planlama

  • Hangi ürünü pazarlayacak yada üreteceksiniz. Sözgelimi T-shirt tasarlayıp satmaya karar verdiniz. Gerekli beceriniz yok tasarım ile ilgili hemen bir plan yapalım.
  • T-shirt designer bulunur ve bu iş için tasarımı ne kadara yapılacağı öğrenilir bir kenara yazılır.
  • T-Shirt üretimi yapan bir firma bulunur. Genelde Lot Lot ürünleri satarlar, 1 Lot t-shirt alın tek renk olsun. masraf olmasın. Adet fiyatını hesaplayın ve bir kenara not alın.
  • 1 adet Baskı için fiyat alın. Fiyatını yazın, ilerleyen zamanda baskı makinası alabilirsiniz, hesaplamayı o zaman tekrar yaparsınız.
  • Web sitesi oluşturmak için hosting ve Domain alın. www.hostinger.com adresinden satın alabilirsiniz, ucuzdur ve hızlıdır. yıllık maliyetini bir kenara yazın
  • Web sitesi dizayn’ı eğer anlıyorsanız kendiniz yapın, yoksa bir designer’a yaptırın fiyatını bir kenara yazın.
  • Reklamlar için bütçe belirleyin, bir kenara not alın.

Evet hesabınız ortaya çıktı maliyetiniz belli. Hepsini toplayın ve yılda kaç adet t-shirt satacaksanız. Maliyetini ona bölün sonra üzerine kar marjınızı ekleyerek satışınıza başlayın.

Bunun için şirket olmanız gerekli. Çünkü insanlar kredi kartı ile alışveriş yapacaklar ve sizden fatura bekleyecekler, vergilerinizi hesaplamayı unutmayın.

NİŞ BLOG NEDİR?

Evet Niş bir blog hazırlamak için önceki yazılarımızda niş’in anlamını tanımlamıştık. Tekrar hatırlatmak istiyorum.

Niş ne demek?

Niş, bir şeye ait olmak. Bir şeye özel olmak yada tek bir şeyin olmak anlamında artık anlamlandırılmaktadır. Kısa örnekler ile netleştirelim. Karpuz’dan yapılan tatlılar niş bir tatlı, Karpuzlu cannoli karpuzlu kek karpuzlu kurabiye karpuz

nereye bakarsanız bakın karpuz görmeniz gerekir, biraz abartmış olabilirim tabii ki ama gerçek olan budur.

Niş bir blog açmayı düşünüyorsanız yazacağınız blog yazıları konusunda tamamen uzman olmanız. Yada çok iyi bir araştırmacı olmalısınız. Sonuçta siz bir pasif gelir elde etmek istiyorsunuz ve insanlar sizin web sitenizi neden gezsin. Sorusunu kendinize sormanız gerekmekte, daya doyurucu bilgi vermeniz için uzmanlığınıza güveniyorlar. Çünkü siz sadece onu yapıyorsunuz. Yani karpuzu kullanarak tatlı kurabiye kek, bunun zihinlerde iyicene oturduğunu artık düşünüyorum.

Peki, niş blog konuları neler olabilir. Kısaca onları da işleyelim sizinle.

Niş blog konuları

Öncelikle şunu düşünmeniz gerekir. İnsanlık var oluşundan beridir sürekli bir ihtiyaç halindedir. İnsanlığın geldiği noktada hobi ve uğraşları için sürekli araştırma yapmak ister. Kısacası niş blog konusu seçerken insanların oluşturduğu. Vazgeçmediği yada aklına her geldiğinde arayabileceği sorabileceği bir kaynak bulmak ister. Siz işte o kaynaksınız.

iyi bir araştırma ile güzel bir niş blog oluşturabilirsiniz. Uzman olduğunuz bir konu üzerinde konuları dallandıra dallandıra anlatarak bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Şimdi size bir örnek vererek balık tutmayı öğreteceğim.

Konu: Tenis (niş konu)Tenis nasıl oynanır?

  • kuralları nelerdir?
  • top özellikleri?
  • raketi çeşitleri ve özellikleri nelerdir?
  • oynamadan önce ısınma hareketleri?

Gördüğünüz gibi daha da türetebilirim. Siz de bu konular üzerinde çalışarak uzmanlığınızı geliştirebilir. Araştırmalar yaparak niş bir blog oluşturmak için çalışabilirsiniz, aranan kişi olmayı unutmayın.

İnternet üzerinden para kazanma yazımızı da mutlaka okuyun

Herkese başarılar dilerim.

Ayrıca Kontrol Et

yapay-zeka-oneri-sistemleri

Yapay Zeka ve Öneri Sistemleri: Kişiselleştirilmiş Deneyimlerin Aracı

Günümüzün dijital dünyasında, kullanıcıların ilgi alanlarına uygun içeriklere erişimini sağlamak ve alışveriş deneyimlerini özelleştirmek giderek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir