İnternet üzerinden para kazanma / Evde oturarak para kazanma

Sevgili okurlar, sizlerinde bildiği gibi yeni nesil insanlar ve artık şirketlere çalışmaktan sıkılmış insanların kafalarında soru işaretleri her geçen gün artmakta ve kendilerine ek gelir yaratmada yada bilgi ve becerilerini internet üzerinden pazarlama yoluna gitmeleri yolunu açmıştır.

Bu yazımızda bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bizim de yaptığımız gibi insanlarla paylaşarak para kazanma yoluna gidebilirsiniz.

Sizden isteğimiz bizim de hayatta kalmamız ve yaşamımızı devam ettirebilmemiz için aşağıda ve/veya yukarıda gördüğünüz reklamlara tıklayarak destek olmanızdır. Teşekkür ederiz.

İnternetten para kazanmanın yada başlıkta söylendiği gibi evde oturarak para kazanmak her ne kadar basit gibi okunsa da burada yazılanlar kadar kolay değil.

Şimdi hazırsanız eğer maddeler halinde konulara göz atalım..

Evet arkadaşlar, genelde forumlarda yada blog sitelerinde de bahsedildiği gibi blog sitesi açarak para kazanabilirsiniz.

Bu nasıl mı olacak hemen yüzeysel olarak bahsedelim çünkü bunun için ayrı bir yazımız olacak ve detaylı bir şekilde nasıl yapıldığını anlatacağım.

  • Öncelikle basit bir hosting ve domain adı alıyorsunuz bu işlemi hostinger.comüzerinden buraya tıklayarak yapabilirsiniz. En ucuz olan hosting’i alabilirsiniz.
  • Yazacağınız konuyu belirlemek, çoğu uzmanlar yazacağınız konunun niş(niche subject) bir konu olmasını öneriyor. yani blogunuzun adını domain almadan önce güzelce belirleyin ki yazacağınız konu web sitenizin adı ile uyumlu olsun.  Niş konu ile ilgili ayrıca bir blog yazısı yayınlayacağım. (yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz)
  • Sıra geldi tasarım yapmaya ve içerik oluşturmaya, oluşturduğunuz her içerik google tarafından index’lenecek ve arama yapıldığında google’ın arama satırında çıkacaktır.
  • Dizayn’ımız bitti içerikte oluşturduk peki nasıl para kazanacağız? Hemen hemen herkesin bir gmail adresi var. vakit kaybetmeden Google Adsense‘e kayıt işleminizi yapın, peki bu ne işe yarayacak sizin yazdığınız içerik ile ilgili reklam almanızı sağlayacak, gerekli site tanımlama işlemlerini adsense te bitirdikten sonra Google Analytcs’e kayıt yaptırmanız gerekmekte aksi taktirde web sitenize giren kullanıcıların raporunu alamazsınız.

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra web sitenizde artık reklamlarınız yayınlanmaya başlayacak ve gelir elde etmeye başlayacaksınız.

  • Youtuber olmak

Evet günümüzde Youtube bol miktarda para dağıtmakta, 2010 gibi yıllarda daha çok para dağıtmaktaydı fakat günümüzde rekabetin artması ile bütçelerini biraz kıstılar, biraz kıstılar diyorum çünkü öncelikle bir youtube sayfasından para kazanmak istiyorsanız 400000 izlenmiş bir videonuz olması gerekmekte, aksi takdirde Youtube’un para kazan sekmesi açılmıyor.

Geç kalmış sayılmazsınız, çok ilginç videolar 1 günde 1 milyondan fazla seyirciye ulaşabiliyor.

Sistem nasıl çalışıyor şimdi ondan bahsedelim. Siz YouTube’da kendinize ait bir kullanıcı açıyorsunuz açtığınız bu kullanıcıyı tekrar Gmail ile eşleştiriyorsunuz. Sıra geldi ilk videonuzu oluşturmaya, isterseniz telefonunuzun kamerasından isterseniz bilgisayarınızın kamerasından isterseniz yapmış olduğunuz montaj ile yeni videolar oluşturup Youtube’da paylaşabilirsiniz. Para kazanmanız için öncelikle videonuzun popüler olması ve gerekli izlenme sayısına ulaşması gerekmektedir.

Bu gerekli aşamaları da atlattık şimdi ne yapacağız?

Tekrardan Google Adsense uygulamasına girip hesabınızı youtube hesabına bağlıyorsunuz, videonuzun popüleritesine göre google otomatik olarak reklam gönderiyor ve bunu izleyen kişilerden para alıp sizin hesabınıza gönderiyor. Limit 200 TL ben bu yazıyı yazarken, 200 TL olduğunda belirtmiş olduğunuz banka hesabınıza bu tutar yatıyor.

Ben henüz böyle bir para çekemedim henüz 200 TL olmasına daha var ama sistem güvenilir, deneyin ve görün.

  • Affilate Marketing

Affilate marketing o kadar büyük bir kavram ki kısa yoldan nasıl anlatacağımı düşünüyorum…

Söze şöyle başlayalım, basit bir mantıkta anlatmamız gerekir ise,

bir Tekstil mağazasına götürdüğünüz müşteriler alışveriş yaptıklarında size yapılan alışveriş tutarı kadar %5-10 (anlaşılmış olan tutar) komisyon ödüyor.

Tabi internet üzerinde bu çok geniş bir kavram çünkü yüzlerce site var ve yüzlerce satış ortaklığı programı var.

En basiti instagram gibi gözükse de onun da belirli bir sıkıntılı süreci var. Çünkü belirli bir takipçi sayınız olması gerekiyor. Bunun için ya takipçi satın alacaksınız ki bu organik takipçi olmalı yada gününüzü insanları takip ederek geçireceksiniz, örneğin 20k’lık bir takipçi sayınız var, o zaman satış ortaklığı programı olan bir siteye kaydınızı yaptırıyorsunuz ve gerekli kod’ları aldıktan sonra başlıyorsunuz yayın yapmaya insanlar o kodlar üzerinden sitelere girip SATIN ALDIKÇA siz de komisyonunuzu alıyorsunuz.

Amerika’da bu işi yapan bir çok zincir sistem var. güzel bir Blog sitesi açarak milyonlara hitap edebilirsiniz.

Affilate marketing programları için de bir blog yazısı yazmayı düşünüyorum, burada anlattıklarım tamamen işin nasıl yürüdüğü ile alakalı, bu yazıyı okuduktan sonra gerekli makaleleri araştırıp siz de yolunuzu çizebilirsiniz..

  • Dropshipping

En heyecanlı kısım bence bu, her gün elinizde telefon ile siteme kaç kişi girmiş acaba bu ürün satar mı ? 19 Dolar mı kar etmeliyim 19,99 mu diye kendi kendinize sorar durursunuz. Büyük bir sarmal,

Çok başarılı olduğunu söyleyen ve bununla ilgili videolar çekip youtube dan ek gelir elde eden bir sürü insan var gibi görünüyor, doğrudur yalandır bilmiyorum.

Bende denedim, Çin’den 12 Dolar’a aldığım bir pantolonu Newyork’ta Michael’e 79,99 dolara sattım, çok güzel bir paraydı.

Şimdi size nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağım.

www.shopify.com sitesine girip bir hesap açıyorsunuz. Aylık mağaza ücreti sanırım 39.99 Dolar’dı daha sonra bu mağaza Oberlo uygulamasını yüklüyorsunuz, bu bahsettiğim işi yapmak o kadar basit ki 7 yaşındaki çocuk bile yapabilir, üstelik ingilizce bilmeniz bile Google Translate varken gereksiz denebilir gerekmeyecek demiyorum ama birşeyler satana kadar yada ödemenizi alana kadar gerekeceğini düşünmüyorum.

Şimdiii ne yaptık, shopify tamam oberlo tamam, sitenizi biraz süsleyelim. İlgili ürün kategorisi oluşturalım ve Stripe hesabı oluşturalım. Biliyorsunuz eskiden paypal vardı Türkiyede şuanda yok. Stripe başka bir ödeme yöntemi lakin Türkiye ile çalışmıyor, inşallah ilerde çalışır, dolayısı ile internetten Stripe üzerinde hesabı olan birisini yada yurtdışında yaşayan birisine stripe hesabı alıyorsunuz.

şifresi sizde dursun para çekerken sıkıntı olmasın. yada hesabı olan kişiye güveniyorsanız gelen parayı Türkiye deki banka hesabınıza aktarmasını isteyebilirsiniz.

Stripe hesabı da tamam, gelelim ürün bulmaya. Oberlo uygulaması Aliexpress ile çalışıyor, siz ürünü sitenize 2 tık ile ekleyip, kar marjınızı belirtiyorsunuz ehh biraz da açıklama kısmı ile oynuyorsunuz sonra bir tık daha ve işte oldu, ürün sitenize yerleşti.

Peki bu ürünü kim görecek kim alacak heyecan serüveni burada başlıyor.

Sitenizi insanların bulması için facebook’ta bir sayfa açıyorsunuz, bu açtığınız sayfa mağaza adınız ile aynı olmasında fayda var. Daha sonra Facebook sitesinden kendi web sayfanızın içinde bulunan (o çin’den bulduğunuz ürünleri) ürünleri ekliyorsunuz. Yaklaşık 10 – 15 adet paylaşım yaptıktan sonra facebookta sayfa beğenisi ve ürünleri amerikada pazarlamak için facebook pixel ayarlarını yapıyoruz ve Facebook’a para ödemek için (reklam karşılığında) start alıyoruz,

insanlar telefonları ellerinde facebook’ta gezerken sizin sayfanızda yayınladığınız o güzel elbiseyi görüyor ve reklam’a tıklıyor, hop sizin sitenize giriyor, böylece siz heyecanlanıyorsunuz çünkü potansiyel bir müşteri yakaladınız. Bu müşteri sizin ürününüzü alırsa şanslısınız, para 7 gün içinde hesabınızda (genelde)

müşterinizin beğendiği ürünü Oberlo aracılığı ile Aliexpress üzerinden satın alıyor (kredi kartınız ile ) ve müşterinizin size verdiği adrese kargoluyorsunuz. Hızlı kargo pahalı, Deniz kargosu ucuz 30 gün’de gidiyor. müşteriniz şikayet etmez ise ki genelde etmiyor satış yapıyorsunuz ve size heyecanı kalıyor.

Bunun için danışmanlık verebilirim, internet üzerinde çok ciddi fiyatlar söyleyen insanlar var, makul olmak lazım biraz.

mail adresimden bana ulaşın

admin@tiptoenews.com

Ayrıca Kontrol Et

yapay-zeka-oneri-sistemleri

Yapay Zeka ve Öneri Sistemleri: Kişiselleştirilmiş Deneyimlerin Aracı

Günümüzün dijital dünyasında, kullanıcıların ilgi alanlarına uygun içeriklere erişimini sağlamak ve alışveriş deneyimlerini özelleştirmek giderek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir