Google 20. Yaşını Kuluyor. İyi ki doğdun Google

Google 20. yaşını kutluyor. Google doodle

Google 27.09.2018 tarihinde 20. yaşını kutluyor. Dünyanın en büyük arama motoru google bu özel gün için bir Doodle hazırladı ve Youtube üzerinden bir video ile yayınladı.

Google 20. Yaşını Kuluyor. İyi ki doğdun Google

Google 4 Eylül 1998’de Larry Page ve Sergey Brin tarafından Standford Üniversitesi’nde doktora yaparken kurmuşlardır.

Google genelde doğum günlerinde kendine özel Doodle’lar yapıyor ve bunu kullanıcılarına bir video yada animasyon olarak sunuyor. Bu sefer yaptığı video’yu Youtube üzerinden paylaştı. İşte Google’ın 20. yaş gününü kutladığı Google Doodle Video’su nu kendi web sitesi üzerinden izleyebilirsiniz.

Google 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi,

Şirketin Misyonu Dünyadaki bilgiyi optimize etmek ve evrenselliğinin sağlanması olarak bildirdiler.

Google veri merkezleri yaklaşık 1 Milyondan fazladır.

Günlük veri işleme kapasitesi  24 Petabayt olduğu tahminler arasındadır.

Google’ın gün geçtikçe yeni hizmetleri de ortaya çıkmakta ve eski üretmiş olduğu teknolojiler halaa gündemini korumakta ve insan hayatını kolaylaştırmaktadır.

Orkut, Google Buzz, Google+ sosyal araçlarıdır.

E-posta olarak Gmail ürünü ile milyonlarca abonesi vardır.

Google Chrome web tarayıcısı oldukça kullanışlı ayrıca gün geçtikçede kendini geliştirmektedir.

Picassa ünlü resim düzenleme aracıdır.

Google Talk anlık mesajlaşma uygulaması olarak artık herkesin bilgisayarında yerini almış iletişimi ön plana çıkarmak her zaman Google’ın hedefi olmuştur.

En önemlilerinden birisi Android işletim sistemini geliştirerek piyasada büyük bir yankı uyandırmış bir çok telefon yazılımı artık bu yazılımı kullanmakta ve teknolojiye yaptığı AR-GE sayesinde de her gün yeni bir özellik ile yeni telefonlara artık yazılım üretmeyi bırakıp, yazılım için telefon üretilmeye başlanmıştır.

Ünlü ziyaret takip sitesi ve yazılımı Alexa, internet üzerinde en çok ziyaret edilen web sitesi olarak google.com’u listelemektedir. Marka değer sitesi olarak bilinen BrandZ marka değeri sıralamasında google 2. sırada bulunmaktadır.

Google siteleri arasında google.co.in, google.co.uk. google.com.tr web siteleri de en çok ziyaret edilen web siteleri arasında yerini almıştır.

Google’ın değeri Ne kadar?

Google’ın 2018 yılında net değeri 800 Milyar Dolar olarak açıklanmıştır.

En değerli şirketler arasında Youtube’u 75 Milyar Dolar değerindedir.

Google istatistikleri nelerdir?

Dünya üzerinde;

2.5 Milyar kişi Android işletim sistemi kullanmaktadır.

1.5 Milyar kişi Aktif olarak Gmail kullanmaktadır.

Her Ay 1.8 Milyar kişi Youtube videosu izlemekte.

Google Chrome günlük 3 Milyar kişi Google’da Chrome üzerinden arama yapmaktadır.

En büyük ve sükse yapan cihazları Google Glass ve Sürücüsüz araçtır.  Fakat istediği verimi ve ilgiyi görememiştir.

En iyi iş yapan şirketlerinden biri Google Adsense ve Google Adwords’tür Google ADS kısa adıdır.

Google ilk olarak Standford üniversitesinde google.standford.edu.tr alan adı ile hizmete başlamıştır.

15 Eylül 1997 yılında www.google.com alan adı aktifleştirilmiş ve Şirket kuruluşu yapılmıştır.

Şirket merkezi olarak Susan Wojcicki’nin Menlo Park Kaliforniya’da bulunan garajı olarak belirlendi. Doktora sırasında 932 milyonluk bir ziyaretçisi varken 2001 yılının ortalarında günlük ziyaretçi sayısı 1 Milyarı bulmuştur.

Üniversite yıllarında arkadaşları bu Google Ekibine Google Guys adını vermişlerdir.

Brin ve Eric Schmidt, 2004 yılında yaptıkları anlaşmaya göre 2024 yılına kadar google’da birlikte çalışacakları üzerine sözleşme yapmışlardır.

Google Mühendisi Amit Patel google sloganı blunumuş ve devreye alınmıştır. Bu slogan “Don’t be Evil” yani Kötü Olma’dır.

Bugün Google’ın 20. yaş gününü tebrik ediyoruz ve insanlara bilgiyi bu kadar çabuk ulaştırdığı ve arkasında bıraktığı insanlara ön ayak olduğu için teknolojiyi bu kadar çık sevdirdiği, istihdam yarattığı için, öngörülü oldukları ve dünyayı gerçekten değiştirdikleri için tiptoenews.com ekibi olarak teşekkür ederiz.

Google Arama Terimleri

Googleની 20મી વર્ષગાંઠ (gu) 20.º aniversario da creación de Google (gl) Google’s 20th Birthday (en-GB) Google’ın 20. Yaş Günü (tr) 20-as Google gimtadienis (lt) 20 ปี Google (th) Google 20వ పుట్టినరోజు (te) Google 20வது பிறந்தநாள் (ta) Googles 20. Geburtstag (de) Googles 20 års fødselsdag (da) Giiglas 20. Gaportsteg (dx) 20º Aniversário do Google (pt-BR) Google împlinește 20 de ani (ro-MD) Google (lv) 20α γενέθλια της Google (el) Google 20th Birthday (en) Google 20歲 (zh-HK) Google-ren 20. urteurrena (eu) 20.° aniversario de Google (es)

Google Arama terimleri 2 Google Search Terms

Google 20岁生日 (zh-CN) 20° aniversario de Google (es-419) Google 20 гадоў (be) Google става на 20 (bg) Google-এর ২০তম জন্মদিন (bn) Google २०वा वाढदिवस (mr) Googleov 20. rođendan (bs) Google 20周年 (ja) 20.º aniversário do Google (pt-PT) 20è aniversari de Google (ca) Google ਦਾ 20ਵਾਂ ਜਨਮਦਿਨ (pa) 20. urodziny Google (pl) Գուգլ (hy) Ünnepeljük a Google 20. születésnapját (hu) Google का 20वां जन्मदिन (hi) Google-ന് 20 (ml) گوگل کی سالگرہ (ur) Hari lahir Google ke-20 (ms) Google пуни 20 година (sr) Google compie 20 anni (it) Google ذكرى تأسيس شركة (ar) Google 20s Sünnipäev (et) Ulang Tahun Google ke-20 (id) Wanneer is Google opgericht? (nl) Googles 20-årsdag (no) Google a 20 ans (fr) Google 20 vuotta (fi) Google 20歲生日 (zh-TW) Google ನ 20ನೇ ಜನ್ಮದಿನ (kn) Google 20 let (sl

 

Ayrıca Kontrol Et

yapay-zekanin-yapabildikleri

Yapay Zekanın Yapabildikleri: Günümüzün Teknoloji Harikası

Günümüzün hızla ilerleyen teknoloji dünyasında, yapay zeka (YZ) giderek daha fazla önem kazanıyor. Yapay zeka, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir